Üdvözöljük az Arizóna horgásztó weboldalán


Megközelíthetőség


Budapest felől Biatorbágyon áthaladva az 1-es úton Herceghalom felé kb. 1 km-re tábla jelzi a tavat baloldalon! Tatabánya felől az 1-es úton haladva Budapest felé Biatorbágy Zsámbék táblánál jobbra fordulva maximum 1km-re
lesz látható a tó jobb oldalon!


Fontos tudnivalók a horgászrendhez

A tavon a "fogd és engedd vissza" (catch&release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek visszaengedni. A tavon 22 bojlis hely került kialakításra az az állásokon 4-6 bot is kényelmesen elfér. A bojlis helyeket előzetes bejelentkezés alapján lehet foglalni.

Foglalni kizárólag online lehetséges! Minimum foglalási idő kettő nap! Telefonon nem veszünk fel foglalásokat! 

 
Horgászhely foglalás


Az adott évi foglalásokat január-01-től áll módunkban regisztrálni. Az idei évtől vendégeink már online is leadhatják a foglalásukat, ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni az oldalon (REGISZTRÁC ITT), majd a foglalás menüpontban (ugrás a foglalás menüpontra ->) kiválasztani a kívánt napokat és elküldeni az űrlapot.
FIGYELEM! A weboldalon történő horgászhely foglalás idei évtől minimum 2 napra lehetséges! Érkezés lehet az adott napon reggel 7-8-óra között, illetve délután 17-18-óra között! Foglaláskor csak egész napokat számolunk! 
Minden megkezdett nap, egy napnak számít! Az ennél rövidebb időre történő 
foglalást a rendszer vissza fogja utasítani! Kérjük vegye mindenki figyelembe, hogy csak folyamatos foglalást fogadunk el, ami azt jelenti, hogy kettő meglevő foglalás között egy nap nem maradhat üresen! Ha két foglalás között három nap van üresen akkor azt be kell foglalni!! Minimum kettő vagy maximum három horgász foglalhatja a három személyes faházakat, ezek a 9-2/2-10-1/1-11-18-19-es! A stéges, állások, amin nincs faház 3-4-12-13-14-15-ös állásokat szintén csak minimum kettő, vagy három, horgász foglalhatja! Az összes többi 1-2-5-6-7-8-16-17-4/4-es állásokat egy horgász is lefoglalhatja. Kérjük, ezt vegyék figyelembe foglaláskor!

Foglalás lemondás

Természetesen a már jóváhagyott foglalás visszamondható, azonban minden esetben kérjük ezt időben jelezni! Horgászhelyeinkre sokszoros a túljelentkezés ezért kérjük, hogy kölcsönösen segítsük egymást és horgásztársainkat.

A foglalás lemondása történhet telefonon (+36 30 662 4224-es számon) illetve e-mailben az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címre küldve, azonban kérjük ezt minimum 10 nappal az érkezés időpontja előtt bejelenteni a fentebb említett elérhetőségeink. Ellenkező esetben a tárgyévre az adott személytől további foglalást nem áll módunkban rögzíteni a weboldalon, és a meglévő egyéb foglalásait is felfüggesztjük.
Megértésüket előre is köszönjük.

Klubkártya 2017-es Évtől!

 Nem kötelező de előnyös! Akik már rendelkeznek klubkártyával azoknak nem kell a foglaláskor előleget fizetniük, illetve a büfében, es a halőr házban kapható csalikból 10% kedvezményt biztosítunk! Már folyamatban vannak a tagok regisztrálása! 

Klubkártya igénylésé a következő képen működik! 

Szükséges adatok : 

A horgász neve

Lakcíme

Születési hely idő

Szemig szám

Telefonszám! 

Az adatokat kérjük elküldeni a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címre! A kártya egyszeri díja 10000Ft! 
 
 
 


Jegy árak :

 

JEGY IDŐSZAK BOT db ÁR
Sportjegy

12 órás

 2 botra

 1990 Ft/fő

Bojlisjegy

24 órás

 2 botra

 4500 Ft/fő

Bojlisjegy

24 órás

 3 botra

 5000 Ft/fő

Bojlisjegy

72 órás

2 botra 

12000 Ft/fő

Bojlisjegy 72 órás 3 botra 13500 Ft/fő
Napijegy 2 botra

12 órás

 2 botra

 2500 Ft/fő

Pergető Jegy

De 6 - Du 18

1 botra

1850 FtMinden bojlis jegy mellé ha faház, és csónak is adódik, akkor további 10% kedvezményt adunk a csónak, faház árából!! Tehát így a faháznak az ára 4000Ft helyett 3600Ft a csónak ára 2000Ft helyett 1800Ft-ra változik/nap!  Három napnál több foglalás esetén további 10%kedvezményt biztosítunk a napijegy árából!! Az akkumulátor bérlése 2000Ft helyett 1500Ft-ra változnak!! 

 

Bojlis horgászat Sporthorgászatra vonatkozó szabályok

- Bojlis horgászat során lehetőség van kettő, illetve három, botos napijegyet váltani! Minden horgásznak kötelező napijegyet váltani, függetlenül attól hány bottal szeretne horgászin. Egy napijeggyel nem horgászhat kettő személy még akkor sem ha három botos napijegyet váltott! A hal sérülésének csökkentése érdekében a kisméretű horog használata kötelező!
- A horog vagy  szakáll nélküli vagy mikro szakállas lehetséges maximum 4-es 6-os méretű , de ettől kisebb természetesen használható
- Olyan szerelék használata engedélyezett, ami a zsinór szakadásakor az ólom akadálytalan leesését biztosítja.
- Bármiféle csomó, karika, hurok, ütköző, fogókapocs használata tilos!
- Fonott zsinór, power gumi, használata Tilos! Lead cort csak abban az esetben lehet használni ha az a fő zsinórral össze van kötve! Forgó kapcsot toldani Tilos!
- Fonott zsinór használata csak a horogelőkénél (max. 20cm) engedélyezett!
- A pontymatrac, használata nem engedélyezett, csak pontybölcső! Fertőtlenítő folyadék használata kötelező!
- A pontymatrac használata a csónakban is Tilos! A megszákolt halat a csónak mellet a merítőben kell kihozni! a faháznál pontybölcső használata kötelező!
- Nyári időszakban kérjük a felmelegedett pontymatracot, pontybölcsőt hűteni kell!
- A kifogott halat a lehető legrövidebb időn belül vissza kell juttatni a vízbe! A kifogott halakat tárolni tilos!
- Az éjszaka kifogott halat is azonnal fotózni kell, illetve a legrövidebb időn belül vissza kell engedni! Letárolni Tilos!
- A halakat megjelölni szigorúan tilos! Halaink már nagy része saját azonosítóval rendelkezik Chip számmal!
- Mérlegelés (fotózás) alatt a halakat folyamatosan locsolni (hűteni) kell!
- Fotózás során ügyelni kell arra, hogy a hal ne sérüljön, a horgász térdeljen, vagy a vízben álljon! Ne feledkezzenek meg arról, hogy a megpihent hal nagyobb erővel bír, könnyen elejthető.
- Nyers etetőanyag használata tilos! Napi etető mennyiség kukoricából, tigrismogyoróból állasonként 20kg! Ez a mennyiség 9botra van meghatározva!
- Leakadáskor kérjük, a damilt ne szaggassák, a lehető legrövidebb helyen vágják el!
-Nagyméretű merítő szák használata kötelező! 

Kutyatáp Használata Tilos!

Pontybölcső, és nagyméretű merítő szák hiányában nem adunk ki napijegyet! Pontymatrac használta Tilos!!  Pontybölcsőt lehet bérelni is a tavon, 1000 Ft/napi díjban! A megrongált bölcsőt a horgász köteles megtéríteni a halőr házban aminek az ára 20000 Ft! Nagyméretű merítő szák bérlésre is van lehetőség 500Ft/napi díjban! A megrongált merítő szákot is köteles a horgász megtéríteni a halőr házban aminek a díja 9500Ft! 

 

Szolgáltatások

- Bojlis horgászat során lehetőség van csónakbérlésre, díja 2000 Ft/nap (saját csónak használata díjmentes)
- Saját akkumulátortöltés 500 Ft/töltés
- Pontybölcső használata kötelező! A pontybölcsőnek legalább akkorának kell lennie, amelyen kényelmesen elfér egy 10 kg feletti ponty is. A ponty matracokat nem fogadjuk el, ez esetben lehetőség van a tavon pontybölcső bérlésére is, aminek díja 1000Ft/nap. Pontybölcső használata minden horgásznak kötelező! A horgászat kezdetekor a horgászok a halőr házban kapnak szemetes zsákot amiben a hulladékot kell gyűjteni! Ha kevés a zsák akkor jelezni kell a halőrnek aki visz ki az állásra! A horgásznak a horgászat végeztével a bejárat mellet levő szemetesnél kell elhelyezni a hulladékot! A horgászat megkezdésekor a halőr tisztán adja át a horgász helyet! A horgászat végeztével szólni kell a halőrnek, hogy a horgászat befejeződött és vegye át a helyet! Senki nem hagyhatja úgy el a horgász helyet, hogy azt a halőr nem vette át, máskülönben a bejáratnál kénytelen lesz a horgásszal együtt vissza sétálni az adott állásra, hogy ellenőrizze minden rendben lett hagyva.

 

Etetőhajó használata engedélyezett! 

A halőr házban bérlésre is van lehetőség! Bérléssel kapcsolatban Judàk Barnabàs hívható! 06202991394-es telefon számon! 


Egyéb szolgáltatások

-Az 5,6,7,8,9,10,11,18,19,2/2- 1/1-es bojlis állásokon idén télen faházak épültek, ezeken a helyeken a horgászállás foglalás csak a faházzal együtt lehetséges. A faházak napi díja 4000 Ft. A faházban 2 db ágy illetve asztal található, a világítás akkumulátorról működik.
- Továbbra is van lehetőség lakókocsi bérlésre is, amit a foglaláskor kérünk jelezni! A lakókocsik napi bérleti díja 3500 Ft.
- szállás a tóparton,
- büfé,
- hideg, meleg ételek és italok, (rendelésre)
- alapvető horgászfelszerelések,
- különálló zuhanyzóblokk,
- telefon akkumulátortöltési lehetőség,
- kialakított tűzrakó helyek,
- WC az összes horgászhely közelében,
- sátorozási lehetőség,
- kövezett út az összes bojlis álláshoz.
- Etetőhajó bérlés
- Villanymotor bérlés!

 

Rekordlistás fogások

A 10 kg-ot meghaladó ponty, amur, csuka, süllő, harcsa fogása esetén a fogás a regisztrálást és fotózást követően felkerül a rekordlistára.
Minden 20 kg feletti ponty vagy amúr fogása esetén a halakat a partra kiemelni, kihozni szigorúan TILOS! Fotózása kötelezően csak a vízben történhet pontymatracon. Minden 10 kg feletti ponty fogásánál értesíteni kell a halőröket, hogy hitelesítsék a fogást és elkészíthessék a fotót.
( Halőrház telefonszám: 06 (30) 529 1228 )

Horgászrend

- A tavon általánosan az 1997. évi XLI. halászatról és horgászatról szóló törvény és annak rendeletei, az országos horgászrend, valamint a helyi horgászrend rendelkezései az iránymutatóak.
- A horgászat egész évben a tó befagyásáig engedélyezett.
- Lékről horgászni tilos.
- Horgászbotonként bojlis illetve sporthorgászat során egy horog használata engedélyezett. A napijegy névre szóló, horgászni csak az adott személy horgászhat vele, másik személynek Tilos a horgászat.
- Egy napijeggyel csak egy személy horgászhat. Mindenki, aki horgászni szeretne, szükséges megváltani a napijegyet, függetlenül attól 1-vagy 3 bottal szeretné tenni azt.
- A horgászjegyet távozáskor a büfénél le kell adni!
- A tavon a "fogd meg és engedd vissza" (catch & release) szemlélet és horgászati módszer alapján, a Bojlis horgászok minden halat kötelesek visszaengedni!
- A rekordlistás méretű halat pontyzsákban letárolni szigorúan Tilos!! Megfogását követően azonnal vissza kell engedni! Természetesen a fotózása engedélyezett!
- Amennyiben a kifogott hal életképtelenné válik, vagy visszaengedést követően nem úszik el, elpusztul, arról a halőrt feltétlenül értesíteni kell!
- Külön csónakos jegy váltása nem lehetséges!
- Csónakból történő radarozás, bójázás etetés, behordás, fárasztás engedélyezett.
- Etetőhajó használata engedélyezett.
- A csónakot mindenki saját felelősségére használhatja, az országos és uniós vízi közlekedés szabályainak betartásával.
- A horgászjegy kiváltása a tó horgászrendjének automatikus elfogadását jelenti.


Környezetvédelmi etikai és viselkedési szabályok


Halakkal való bánásmód

- A "fogd és ereszd vissza" szellemében fokozott figyelmet szánunk a halak kíméletes fárasztása kiszákolása a horog kiszabadítása és a visszaengedés tekintetében. A tóra látogató horgászokat az elvárandó hallal való bánásmódról tájékoztatjuk, és amennyiben a horgász tapasztalatlan, elméleti és gyakorlati segítséget nyújtunk számára.
- Kiemelt figyelmet kérünk a halakkal való gondos és kíméletes bánásmódra!
- Pontymatrac (nagyméretű, megfelelő minőségű és vastagságú) és fertőtlenítő használata a parton és a csónakban egyaránt kötelező!
- Nagyméretű megfelelő minőségű, apró szövésű merítőháló használata kötelező!
- A halakat megjelölni szigorúan tilos!
- A rekordlistás méretű hal (10 kg feletti) megfogása esetén a halőrnek jelezni kell. Ismételten szeretnénk megjegyezni, hogy minden 20 kg feletti ponty vagy amúr fogása esetén a halakat a partra kiemelni, kihozni szigorúan TILOS! Fotózásuk kötelezően csak a vízben történhet pontymatracon, amelyhez segítséget lehet kérni a halőröktől.
- A melegebb időszakokban kérjük a pontymatracot használat előtt lehűteni (bevizezni)
- Mérlegelés és fotózás alatt a halat folyamatosan locsolni kell!
- Fotózás alatt ügyelni kell arra, hogy a hal ne sérüljön!
- Mindennemű fonott zsinór használata tilos! (kivéve horogelőke)

Ellenőrzés

- A horgászrend betartását, a rendeltetésszerű horgászatot folyamatosan (0-24 óráig) ellenőrizzük.
- A horgász köteles alávetni magát a halőri ellenőrzésnek!
- A halőrök jogosultak a horgász okmányainak, felszerelési tárgyainak, csomagjainak, és gépkocsijának ellenőrzésére és átvizsgálására.
- A halak és a vendégek érdekében a horgásztó több területén megfigyelő kamerákat helyeztünk el!
- Szabálysértés megállapítása esetén feljelentéssel élünk az illetékes szakigazgatási hivatal halászati hatósága felé.
- A fentiek megszegése, be nem tartása a horgászatról történő azonnali kitiltást von maga után!

Kellemes pihenést és eredményes horgászatot kívánunk!